2010年8月4日水曜日

Tavuk Suyulu Pilav




Bugün tavuk suyulu pilavın nasıl olacak diye deneyeceğim.


Japonya'da pilav haşlarken makine kullanır.


Ben içine su ve pilav koydum.


Ama tavuk suyu yok.


Onun yerine bir knorr attım.


Bakarım,tadı nasıl olacak.


7 件のコメント:

  1. Aaa! Masakuni san, siz pilavı makine ile mi yapıyorsunuz? Yooo.. Bakın az sonra Hayal Kahvem'e "Gelin Pilavı" diye bir pilav tarifi koyacağım.. Okursanız sevinirim. Bakalım ne düşüneceksiniz. Bizde pilav makineyle yapılmaz Masakuni san.. Pilav özel bir törenle yapılır.. Çok özel bir törenle.. Gelinlik kızmış gibi davranılır pirince ve pilav benim için çok özel bir yemektir.Böyleyken böyle işte:)

    Hımm.. Doğrusunu söylemek gerekirse,ben knorr la hiç pilav yapmadım. Önce tavuk etini suyla kaynattım.. O suyu kullandım.. Bilmiyorum o nedenle knorla nasıl olacağını. Bir şey söyleyemeyeceğim. Kusura bakmatın:))

    返信削除
  2. Merhaba Masakunu San, Bende "Rice Cooker" elektrikli pilav tenceresi kullanirim bazen, kolaylik oluyor. Knorr'la da pilav guzel olur fakat rengi biraz kahverengiye doner. Knorr kubunu elinizde biraz ufalamaniz lazim, yoksa pilavin ortasinda oldugu gibi kalir. afiyet olsun

    返信削除
  3. Slm Vildan san
    Ben knorr tavuk suyulu pilavı yedim.
    Tadı güzeldi.
    Gelin Pilavına bakıp öğreneceğim.
    Elinize sağlık.
    Slm nikomedia san
    Bundan sonra knorr kubunu ufalayıp haşlayacağım.
    Tavsiyeniz için teşekkürler.

    返信削除
  4. Selam, öncelikle Nicomedia'ya bir merhaba demek isterim:) Doğduğum ve yaşadığım şehir olan İzmit'in eski adıdır Nicomedia.. Acaba nicomedia izmitli mi? Merak ettim.

    masakuni san, knorlu pilavı beğendiyseniz, tavuk suyuna pilavı daha çok seveceksiniz demektir:)
    Bir parça tavuğun üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun ve tavuk parçası yumuşayana kadar harşlayın.. Sonra bu suyla pilavınızı pişirin.. Bakın daha güzel olacak:) Denerseniz haber verin olur mu? Ayrıca pişiriken haşladığınız tavuğu parçalayıp, tavuk suyu ile birlikte pirincin içine katabilirsiniz.. Nefis olur..

    Karakaçak, bizde yemek tarifinde kullandığımız "el kararı, göz kararı" diye bir deyim vardır. Hiç duydunuz mu böyle bir sözü:))

    返信削除
  5. Re slm Vildan san
    Tavuk suyu pilavının nasıl yapılacağını anladım.
    Haftaya deneyeceğim.
    Bahsettiğiniz gör kararı ve el kararı eskiden kullanıldı.
    Ama şimdi hepsi 1 kaşık su yada little su diye ifade edilir.
    Size çok teşekkürler.

    返信削除
  6. Yemek yapmak konusunda beceriksizim ama pilavı iyi yaparım. Makinede pişirirken yağ kullanıyor musunuz yoksa sadece haşlamamı oluyor?
    Ben biraz mısır ya da ayçiçek yağı ile biraz zeytinyağında önce şehriyeyi hafif pembeleşene kadar kavuruyorum sonra pirinci ekliyorum (şehriye çok pişince pilavın tadını bozuyor bence). Birazda tereyağı ekleyip 10-15 dakika kadar kavuruyorum. Sonra "göz kararı" sıcak su ekliyorum. Tavuk suyu varsa biraz tavuk suyu biraz sıcak su. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini beklemeden öncede biraz tuz atıyorum. Pilav pişerken kapağı açılmaz derler ama ben 3-4 kez açıp bakıyorum olmuşmu diye, acemiyiz ne de olsa :P

    返信削除
  7. Slm Esra san
    Ben hiç yağ kullanmıyorum.
    İşler hep makine yapar.
    Tarifeniz için teşekkürler.

    返信削除