2010年1月11日月曜日

Eski Japon evi ve yemekler


1 Dün gittiğim tarih müzesinin yandaki tarih park de eski japon evi sergileniyor.
Çatı saman ile yapılır.
2 Eski japon mutfağı,
yemek pişirirken odun kullanıl.
3 Japon yemek
Ben çocukken yemeği yere oturup yerdim.
Burada pilav ve çorba ve kızarmış balığı ve turşu bulunur.
Yemek yerken sadece çubukla yerim.

5 件のコメント:

  1. Merhaba Masakuni,
    Bu fotoğraflara bakınca bizim köylerdeki haller aklıma geldi.Mesela kuzine soba kullanılır bizde de.Odunla yakılır. Fırın kısmında ekmek pişirilir ya da fırın yemekleri yapılır. Üstünde mutlaka su kaynar. Hani şimdilerde kullanılan elektrikli kettle'lar var ya, köylerde bu sobalar sayesinde daima sıcak su olur. Bu kuzine soba olsa da gene mutlaka bir ocak vardır. Şömine gibi. Aynı 2. fotoğrafta olduğu gibi üzerine zincirle tencere takılır ve yemekler pişirilir. Köyde yer sofrası kullanılır aynı son fotoğraftaki gibi. Oturur yeriz. Of! Bir turşular, salçalar yaparlar. Ne lezzetlidir. Bulamayız onların tadını şehirdeki hiçbir lüks lokantalarda. Ne güzel şey dünyanın farklı memleketlerindeki, ortak insan hallerini fark etmek öyle değil mi? Elinize sağlık. Hoş bir bilgilendirme olmuş.

    返信削除
  2. Merhaba Vildan
    Evet eskiden böyle yaşadım.
    Ama artık bunlar ortadan kalktı.
    Elinize sağlık

    返信削除
  3. Selam,
    Yoo.. Bizim köyde bazı evlerde halen kullanılıyorlar. Kimi zaman gidince köye, ninem
    bakır tava içinde halis tereyağ ve köy yumurtası ile şahane omlet yapar. Yer sofrasının ortasına koyar. Yerde otururuz ve kuzinede pişirdiği ekmeği, yumurtaya bana bana yeriz. Yolunuz bizim memlekete düşerse, inşallah sizi de götürürüz:)

    返信削除
  4. Slm Vildan san
    Ben Türkiye'ye gitmek isterim.
    Ama yolum kolay Türkiye'ye düşmez.Bana milli piyango çıkınca hemen gideyim .Yada
    7 sene sonra emekli olunca gideyim.O zamana kadar sabırla bekleyeceğim.
    Burada hava soğuktur.
    Siz kndine iyi bakınız

    返信削除
  5. İnşallah:)
    Siz de kendinize iyi bakın.

    返信削除