2011年6月20日月曜日

忠魂の碑 Şehitler Anıtı









Tesadüfen yoldan geçerken Kakuro köyünün şehitler anıtı buldum.






Burada 1894 -1895Japon Çin,  1904 -1905Japon Rusya ve  1941 ー 19452 nci dünya savaşında şehit düşen Kakuro köyün erkeklerin adını yazılıdır.






Ben burada dua ettim.






Ben Hamamatsu şehrin şehitler anıtının nerede olduğunu bilmiyorum.






Aradan 66 yıl geçti.






Artık böyle anıtlar unutulmaya yüz tuttu.






Fotoğraf






1 Ön taraf Şehitler anıt olduğunu yazlıdır






2 Arka taraf Şehit düşen Kakuro köyün erkeklerin adını yazılıdır

1 件のコメント:

  1. O zamanlar bir çok kişi. Büyük zorluklar içerisinde yaşadı. Keşke hiç savaşlar olmasa ve insanlar üzülmese ama insanlar olduğu sürece savaşlar olacak bu konuda kimsenin yapabileceği bir şey yok.

    Bende geçen gün Çanakkale Şehitleri ile ilgili bir video seyretmiştim. Tüm askerleri şehit olan 57. Alay ile ilgili bir gezide çekilen video vardı. İnsan bambaşka duygulara börünüyor. Şu anda özgür isek bu onların sayesinde oldu. Bize de düşen tek şey onların bu özgürlük mirasını korumaktan geçiyor.

    57. Alay, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen Anzak Çıkarmasını durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen Osmanlı alayıdır. Kendinden 4-6 kat büyük düşman ile çarpışmışlardır.

    57. Alay'ın sancağı şu anda Avustralya'da Melbourne müzesinde sergilenmekte. Sergilenen bayrak Kurtuluş savaşında düşman eline geçen ve sergilenen Türk sancağı. Müzede bayrağın altında şunlar yazılı:

    "Bu alay sancağı Gelibolu savaş alanından getirilmiş, ama esir edilmemiştir. Çünkü, Türk Ordusu'nun milli geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilemez. Bu sancak, sonuncu muhafızın da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalına asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık örneği olarak karşınızda duran bu Türk alay sancağını selamlamadan geçmeyin."

    Son asker ölmeden önce bayrağın yere düşmemesi. İçin Bayrağı ağaca asmıştır.

    Bununla ilgili küçük bir video var. Onu da özelden size ulaştırabilirim.

    返信削除